Pozrite sa na seba! Tvár odhalí väčšinu vašich chorôb

29.06.2012 09:05

Z tváre človeka možno veľa vyčítať nielen o jeho emóciách a povahe, ale aj o vnútorných fyziologických ťažkostiach. Čo o vás prezradia líca, ústa či brada?

Zlý stav pier, bodky, fľaky a zápaly odrážajú nesprávnu životosprávu.
Tradiční čínski lekári už stovky rokov diagnostikujú zdravotný stav pacientov podľa tváre. Moderná západná medicína ich poznatky uznáva až v súčasnosti. Z tváre človeka možno veľa vyčítať nielen o jeho emóciách a povahe, ale aj o vnútorných fyziologických ťažkostiach. Fľaky, škvrny, žilky, vriedky či suché miesta na rôznych častiach tváre odkazujú na rozličné problémy orgánov.

Líca

Stredná časť líc súvisí s dýchacím systémom, takže ľahké vyrážky môžu odkazovať na nedostatok kyslíka a zlé dýchanie. Na odstránenie týchto vyrážok pomôže prehĺbené dýchanie viac ako kozmetika. Začervenanie v tejto oblasti, ktorá sa navyše často červená, môže odkazovať na to, že človek konzumuje priveľa alkoholu či kávy.

Ústa

Ústa sú diagnostickou oblasťou pre brucho a žalúdok. Oblasť od kútikov smerom k čeľusti je symbolikou hrubého čreva. Zlý stav pier, bodky, fľaky a zápaly odrážajú nesprávnu životosprávu, nevyváženú stravu a nedostatočný pohyb čriev. Suché pery môžu upozorňovať na dehydratáciu.

Brada

Brada je oblasťou obličiek, močového mechúra a vylučovacej sústavy. Veľmi často sa na nej prejavuje hormonálna nerovnováha a tvorí sa akné. Môže to byť prejavom zaťaženia obličiek a nadbytočného stresu.

Čelo

Čelo zastupuje mnohé orgány vrátane srdca, močového mechúra a tenkého čreva. Najčastejšie sa na ňom neblaho prejavuje nadmerné hýrenie. Akné upozorňuje na znečistenie organizmu a volá po detoxikácii, zatiaľčo fľaky a začervenanie odkazujú na tráviace ťažkosti a nedostatok vlhkosti v črevách. Akné a červené čelo vyžadujú liečbu tráviaceho traktu.

Pečeň

Oblasť pečene sa nachádza medzi obočím. Na tomto mieste sa prejavuje nadbytok alkoholu, tučných jedál a iných toxínov v tele. Vrásky medzi obočím odkazujú na žlčovitosť človeka a upozorňujú na potrebu zvládať hnev a zlosť.

Autor:  Famous.cz

Autor: Isifa.com