Čo nám telo hovorí?...

07.11.2013 09:17

Koľkokrát keď nás niečo bolelo sme si povedali: “Pôjdem k doktorovi, asi na mňa niečo lezie... Určite mi niečo nájde a predpíše mi na to liek.“

Kto sa zamyslel a hľadal najskôr príčinu ochorenia v sebe?

Bolia ma nohy... Neriešim práve teraz nejakú životnú situáciu? Stojím na jednom mieste a neviem sa rozhodnúť? Neviem ako z toho von?

Nohy chcú ísť dopredu. Vyriešme problém, urobme niečo preto, „vykročme“ a nohy sa nám poďakujú za to, že sme sa pohli a nenechali sme ich stáť na mieste.

Bolia ma oči. Neriešim nejakú situáciu, ktorú nechcem vidieť? Nedokážem niečo „stráviť“ a preto ma bolí brucho? Nemám na niečo žalúdok? Beriem si toho na seba príliš veľa a chrbát začína protestovať?

Prečo bolesť vzniká? Čo nám chce povedať?

Možno len to, aby sme sa viac začali venovať sebe. Choroby pochádzajú z emócií. Sú to potlačené emócie,z ktorých sa stávajú bloky. Lieky ich na chvíľu utlmia ale nič nevyriešia.

 Hnev poškodzuje pečeň. Smútok a nepokoj škodí pľúcam. Prílišné premýšľanie pôsobí deštruktívne na slezinu. Strach škodí obličkám. Obavy a bázeň pôsobia zhubne na srdce.

Skôr ako navštívime lekára a zanesieme si organizmus jedom z liekov, zamyslime sa na chvíľu nad sebou a riešme svoje problémy, strach a obavy. Nie je to ľahké, ale určite sa budete cítiť lepšie. Naše telo má obrovskú schopnosť liečiť sa. Privítajme bolesť a chorobu ako dobrého priateľa, ktorý nám chce niečo povedať . Iným spôsobom to naše telo nedokáže. Začnime viac pozornosti venovať svojmu telu a starať sa oň.

Do benzínového motora tiež nenalejete naftu (ak áno, tak ďaleko nezájdete ). Dajme svojmu telu to,čo mu patrí, aby fungovalo pre našu spokojnosť.